Hosszú hétvége Sóvidéken

Írta:  2017. december 07., csütörtök 10:37

Szent András napja, illetve a román nemzeti ünnep alkalmából volt hosszú hétvégénk. Csütörtökön már nem kellett óvodába, iskolába, egyetemre menjenek a gyerekek, hallgatók. Mellettük a közszférában dolgozók, illetve számos magáncég alkalmazottja is szabad volt. A hosszú hétvégén az üdülőtelepeken kicsit felpezsdült az élet, Sóvidéken is több ezer turista megfordult.

 A vendégek többsége belföldi turista volt, a legtöbb pihenni vágyó bukaresti, brassói, szebeni, illetve moldovai volt. E mellett érkeztek turisták Magyarországról is. A hosszú hétvége alatt a parajdi Sóbányában szintén sokan megfordultak, a vendégeket hosszabbított programmal várták.

 A parajdi Sóbánya az ünnepek alatt január elseje kivételével minden nap nyitva lesz. A Danubius Health Spa Resort Sovata szállodáiban is készülnek az ünnepekre.

 Elmondható, hogy évről-évre egyre magasabb a hazai szállodák foglalási aránya az ünnepi időszakban, ugyan is a párok, családok egyre nagyobb számban döntenek úgy, hogy megspórolják a karácsonyra való készülődéseket, és az azzal járó idegeskedést.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső