Beavatták a gólyákat a DK-ban

Írta:  2017. november 28., kedd 10:15

A hétvégén, november 24-én Szovátán is sor került a hagyományos gólyabálra. Az ünnepséget gólyahét előzte meg, amelyen az újoncoknak számító kilencedikesek próbákon mérethettek meg. Összesen 5 osztálynyi gólya került beavatásra a Domokos Kázmér Szakközépiskolához tartozó sportcsarnokban.

Sok szép emlékkel gondolhatnak vissza az egykor első évüket kezdők, hiszen a gólyabál megszervezésének régi-régi hagyománya van már a Domokos Kázmér Szakközépiskolában. A tizenkettedikes diákok évről évre megszervezik a kilencedikesek számára a beavatási ünnepséget. Az elmúlt években gólyahét is megelőzi ezt a napot, amelyen a diákok a különböző próbákon örömmel vesznek részt.Az ünnepség megnyitóján a diákok osztályonként vonultak fel, ahol elsőként a gólyatáncot járták el. Az újoncok bemutatkozását követően hivatalosan is megnyitották a gólyabált, köszönetet mondva a támogatóknak, szervezőknek. Az 5 osztálynyi gólyától, egyszerre hangzott el az eskütétel, amelyet az előadások váltottak fel. A jelenlévők azt a produkciót láthatták, amelyet a gólyahét folyamán tanultak be a diákok, de érdekesség volt a némafilm, valamint a további próbatételek is. Hét tagú zsűri pontozta és díjazta azokat.

Nézzük a gólyabál fontosságát tanárszemmel is.A szervezők számára sem voltak könnyűek az elmúlt hetek, hiszen gondoskodniuk kellett a próbatételekről, az esemény megszervezéséről. Nem mindennapinak számított az sem, hogy a sportcsarnokba színpad került.

Biztosan beigazolódott a remény és eredményesen, szórakoztatóan, élményekkel ért véget a gólyabál a diákok számára. A DK Band koncertje sem maradhatott el az este folyamán, amit az eredmény hirdetés követett. Elsőként a kilencedik A osztály vehette át nyereményét, második helyezést a kilencedik B osztály kapta. Harmadikok a kilencedik C osztályosok lettek, őket az E-sek követték, utolsóként pedig a D osztály végzett. Különdíjban is részesültek az osztályok, a kilencedik D osztály a legvagányabbnak minősült, a B-sek lettek a legaktívabbak, a legösszetartóbbaknak a C-sek bizonyultak, legkitartóbbaknak pedig az E-sek. A legművészibb nevet az A-sok kapták. A gólyabál királya és királynője is kiválasztásra került, Csiszár Nóra és Ács Norbert személyében.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső