Varázslatos mesekönyv a Kis-Küküllőmentéről

Írta:  2017. november 14., kedd 13:19

November 10-én, pénteken Szovátán a Domokos Kázmér Szakközépiskola dísztermében két időpontban is bemutatták Sármási-Bocskai János Varázslatos Kis-Küküllő Mente című ismeretterjesztő kalandregényét.

A kalandregényben a települések nevezetességei, a még fellelhető értékek egy mesés történeten keresztül jutnak el az olvasóhoz. A sok párbeszéd, a tömör rövid történetek nem riasztják el a gyerekeket az olvasástól. A kalandos történetben egy marosvásárhelyi és egy parajdi kisfiú barátságán túl képet kapunk Parajd, Szováta és Sóvárad növény- és állatvilágáról, a kulturális- és építészeti értékeiről de a turisztikai látványosságokról és az egyszerű ember hétköznapjairól is. A könyvben olyan történeteket olvashatunk, amelyben legtöbbünknek része lehetett.

A szerző a könyvbemutatóra a kalandregény mindhárom kiadványát elhozta. A szerző elmondta, már íródik a negyedik kötet.

Sármási-Bocskai János elmondta, minden könyvbemutató más, a közönségtől függ. Bár a kalandregények gyerekeknek íródtak, a felnőttek is szívesen olvassák kiadványokat és elmennek azok bemutatójára. Szovátán két időpontban is bemutatták a kalandregényeket, a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták a történeteket.

Mind két könyvbemutatón nagy volt az érdeklődés, a díszterem megtelt diákokkal.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső