Márton-napi felvonulás

Írta:  2017. november 14., kedd 13:14

November 10-én, pénteken Márton-nap alkalmából az S. Illyés Lajos Gimnáziumhoz tartozó óvodák gyerekei, lámpás felvonulással őriztek hagyományt. Szovátán már több alkalommal is sor került erre a rendezvényre.

Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. A már nálunk is szokássá vált Márton-napi ünneplésre az S. Illyés Lajos Gimnáziumhoz tartozó óvodák gyerekei is bekapcsolódtak.

Az óvodákban a pedagógusok egész hetes program alatt ismertették meg a gyerekekkel Szent MártontA hét folyamán felelevenítették Szent Márton legendáját, ez alkalomból meséket, énekeket, mondókákat tanultak, Ludas gyerekjátékokat játszottak, így hangolódva a november 11-re. Az óvodások és kisiskolások péntek délután gyülekeztek a Placcon, majd közös énekléssel és az általuk készített lámpásokkal vonultak fel a Csendes utcában levő óvodához. Tábortűzzel ért véget a mulatság.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső