Átadták a 2017-es Orbán Balázs-díjakat

Írta:  2017. október 25., szerda 10:47

Október 20-án a reformáció jegyében osztották ki a székelyföldi megyék legrangosabb elismerését. Maros megyéből Jakab István, a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye esperese, Hargita megyéből Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója, Kovászna megyéből Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke vehette át az Orbán Balázs-díjat a marosvásárhelyi Vártemplomban tartott díjátadón.

A Vártemplomban szervezett díjátadón többek között jelen volt és felszólalt a három megye tanácsának elnöke, illetve Dr. Csige Sándor Zoltán, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezető konzulja.

Elsőként a rendezvény házigazdájaként Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a jelenlévőket. „2017 a Reformáció Emlékéve, ezért idén három olyan személynek adományozunk Orbán Balázs-díjat, akik életük és munkásságuk során a reformáció szellemében cselekedtek, és a keresztény és magyar értékek átadására törekedtek. - hangzott el beszédében. Ezt követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a székelyföldi értékek megőrzésére és a jelen kor kihívásaira hívta fel a figyelmet. Az ünnepi köszöntők után került sor a 2017-es Orbán Balázs-díjak átadására. Elsőként Kovászna megye jelentette be, hogy az idei díjazottja Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke

Az Erdélyi Református Egyházkerület püspökét követően, Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója, majd Jakab István, a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye esperese vehette át az Orbán Balázs-díjat. A díjátadó ünnepséget a Codex Régizene Együttes koncertje zárta.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső