Első Bekecsalja Néptánctalálkozó

Írta:  2017. október 12., csütörtök 11:48

Október 7-én, Szovátán is népzenétől és néptánctól volt hangos a helyi kultúrotthon. Itt első alkalommal került megszervezésre a Bekecsalja Néptánctalálkozó, a Domokos Kázmér Művelődési Házban. Az előadások mellett képkiállítás is látható volt.

Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre az első Bekecsalja Néptánctalálkozó, a szervezők azt remélik, hogy lesz még folytatása. A fellépők és jelenlévők azt bizonyították, hogy igen is szükség van ezekre a találkozásokra, a tájegységek táncainak bemutatásra.

A rendezvény egyben egy névadóünnepség is volt, hiszen a két éve működő néptánccsoport, ünnepélyes keretek között kapta meg a Sirülők néptáncegyüttes nevet. A rendezvényen bemutatta táncát a Jobbágytelki Hagyományőrző Néptánccsoport, a nyárádselyei idősebb adatközlő csoport, a nyárádszeredai Apró Bekecs és a Kis Bekecs, a gyulakuti Szivárvány néptánccsoport, az erdőszentgyörgyi Százfonat, valamint a mezőberényi Kis-Berényke Táncegyüttes.A táncok széles palettájából láthattak az érdeklődők, Nyárád-menti táncoktól a vajdaszentiványi, mezőkölpényi, dél alföldi táncokig. A találkozó úgy a gyerekeket, mint a felnőtteket, egyaránt megszólította. További céljáról a szervező beszélt.

A művelődési ház kistermében képkiállítás is látható volt. Barabás Attila-Csaba és a marosvásárhelyi Marx József fotóklub közös, néprajzi tematikájú kiállítása, valamint a mezőberényiek helyi értéktárja.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső