40 csillagot lőttek le az égről

Írta:  2017. augusztus 10., csütörtök 09:58

A Szirtisas Íjász Sportklub augusztus 5-én szervezte meg a II. Hullócsillag Íjászversenyt az alsósófalvi pályán. Az egész napos megmérettetésre több mint 40 versenyző jelentkezett szerte az országból. A versenypálya egy teljesen új infrastruktúrát kapott, ami számtalan új célt és versenyszámot jelentett a résztvevők számára.


Női versenyzők is szép számban jelen voltak a sóvidéki versenyen. A jó időjárás ugyan hozzá járult a verseny sikeréhez, de a nagy kánikula nehezítette a versenyszámok teljesítését – mesélte az egyik szervező. A közel 40 versenyző már szombat délelőtt több, mint 13 versenyszámban kellett a lehető legtöbb pontot begyűjtse.

Erdély szinte minden nagyobb városából érkeztek résztvevők. Nem nem meglepő látvány a hagyományos öltözet sem. A verseny további részleteiről egy szervező számolt be. A nap végén aztán összesítették a pontokat és a vadászreflex íj kategóriában a csíkszeredai Ignácz Zsolt István lett az első, szintén ebben a kategóriában de a gyerekek között Biró Milán Tibor lett a legügyesebb. A hagyományos reflexíjászok közül Lucian Galit és a gyerekek közül Móré Tamás szerezte a legtöbb pontot. Az utolsó történelmi íj kategóriában a szintén csíkszeredai Szőcs László bizonyult a legjobbnak, a gyerekek közül pedig a gyergyószentmiklósi Lang István. A leghosszabbra eljuttatott nyíl vessző kilövője Salamon Csongor a Marosszéki Íjász Sport Egyesület sportolója lett a maga 251 méterével.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső