25. Bolyai Nyári Akadémia

Írta:  2017. július 06., csütörtök 14:21

Játékos történelemtanítás – játékok alkalmazása a történelemtanításban, ezzel a címmel indul a 25. Bolyai Nyári Akadémia. A Teleki Oktatási Központ július 9-e és 15-e közötti időszakban fogadja az általános és középiskolai pedagógusokat.


A Bolyai Nyári Akadémia a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége által kerül megszervezésre, Szovátán. A szervezők hosszú időre tekinthetnek vissza, mivel idén már 25. alkalommal rendezik meg az Akadémiát. Az egy hétig tartó táborba általános és középiskolai pedagógusok jelentkezhettek.

A program célja a történelemtanítást kiragadni a hétköznapi monotonitásából, az iskolában is alkalmazható játékos módszerek segítségével. Tanulni játszva is lehet. Sőt, a játék valamikor régen, eredetileg valószínűleg pont a tanulásról szólt. A gyerekek a felnőttek tevékenységeit utánozták, másolták, és ezzel felkészültek a felnőtt életre. Sőt, a felnőttek meséi, énekei, táncai és harci játékai is az ismeretek átadásáról és a munka, a vadászat vagy a harc gyakorlásáról szóltak. Hogy van ez mostanság? Mennyire távolodott el a játék a valódi élettől? Nehéz megmondani! Elsőre hajlamosak lehetünk kijelenteni, hogy sok játéknak semmi köze a munkához és az élethez – olvashatjuk az akadémia leírását.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső