Évzáró a SIL-ben

Írta:  2017. június 19., hétfő 14:19


Ma, június 16-án tartották az évzáró ünnepséget az S. Illyés Lajos Általános Iskolában. A reggel 9 órától kezdődő rendezvénynek az iskola udvara adott helyet. Holnaptól kezdődik a nyári vakáció.

Ma véget ért az S. Illyés Lajos Általános Iskolában is a 2016-2017-es tanév. A gyerekek nagyon örültek ennek a várva várt napnak. Mosolygós gyerekek és ünnepi hangulat – ez fogadta stábunkat ma reggel az iskolában.

Már ezen a héten érződött a vakációs hangulat az intézményben.

Az igazgató elmondta, az előkészítő osztályok valamennyi kisdiákja dicséretet érdemel, mert sikerrel végezték el első iskolás évüket. Az I-IV osztályos tanulók nagy többsége jó eredménnyel fejezte be a 2016-2017-es tanévet, közülük 75 diák kapott dicséretet. Őket tanítóik méltatták az osztályközösség és szüleik előtt. Kovács Rozália kiemelte, rendkívül örvendetes, hogy a 220 gimnáziumi tanulóból 99-en értek el kilences fölötti évi átlagot. A jó tanulmányi eredményeket elért diákokat külön-külön is méltatták az évzáró ünnepségen. Először az ötödikesek, majd a hatodikosok léptek elő, majd a hetedikes és nyolcadikos diákok kaptak vastapsot kiemelkedő teljesítményükért. Külön jutalomban részesültek a jók közül a legjobbak, az osztályelsők. Azok a diákok akik 10-essel zárták a tanévet, érdemösztöndíjat kaptak. Megtapsolták azokat a diákokat is, akik az iskola hírnevét öregbítették valamilyen versenyen, ezeket a megmérettetéseket és az elért eredményeket szintén az intézményvezető ismertette a jelenlévőkkel.
Az évzárón kiértékelték a negyedik Iskola Napot is, Fülöp Krisztina adta át a jól megérdemelt díjakat a két első helyezettnek.

Végül átadták az Educatio SIL Egyesület díjait. Először az iskola szintízes tanulóit díjazták, kiszólították Benkő Orsolyát, Király Anna Borbálát, Dávid Beátát, Moldovai Nikolettát, Kirila Anitát és Hegyi Júliát.

Az év diákja kitüntetést idén Kincses Hunor kapta, mert változatos és szerteágazó tevékenységeivel öregbítette az iskola hírnevét.Végül átadták az év tanára díjat is, amelyet idén Fülöp Krisztina kapott.Az évzáró ünnepségen a gyerekek lelki útravalót is kaptak Both László segédlelkésztől.

Most fellélegezhetnek a gyerekek, és igazán kipihenhetik az elmúlt iskolai év fáradalmait, megpróbáltatásait, kivéve a nyolcadikosok, ők izgatottan készülnek eddigi legnagyobb vizsgájukra, a kisérettségire.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső