Zalaszentgróton a korondi diákok

Írta:  2017. máj. 25., csütörtök 11:03

A Határtalanul! program keretén belül a Korondi Szakközépiskola 40 diákkal és négy kísérő tanárral vett részt a Zalaszentgrótra tervezett kiránduláson. A tavalyi pályázat által meghirdetett és elfogadott kirándulás feltétele, hogy visszavárják Korondra az ottaniakat.


A Határtalanul! program célja a magyar–magyar kapcsolatok építése, barátságok kialakítása és elmélyítése. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vehetnek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyarságról – áll a leírásban. Ezzel a szándékkal pályázott a Korondi Szakközépiskola is, amely során 40 diák vett részt a kiránduláson. A IX., X. és XI. osztályos diákok pályázhattak.

A programok a diákok számára is élménydúsak voltak, ők is beszámoltak élményeikről.

A pályázati kiírás és a program egyik fő feladata egy-egy közös termék elkészítése, ami Zalakoppányban egy kopjafa felújítást jelentett, Korondon pedig egy székelykaput restaurálnak majd. Legközelebb csütörtökön találkoznak újra a diákok, mivel a zalaszentgrótiak is Korondra látogatnak. Az itteniek szintén érdekes és látványos programokkal készülnek, amelyen együtt vesznek részt majd a diákok.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső