Jeszenszky Géza tartott könyvbemutatót Szovátán

Írta:  Bokor Szidónia 2016. október 09., vasárnap 01:05

Október 6-án, csütörtökön nem mindennapi könyvbemutatónak adott helyet a szovátai unitárius templom. Szováta Város Önkormányzata, a Bernády Közművelődési Egylet és a szovátai Unitárius Egyház szervezésében, Jeszenszky Géza történész mutatta be legújabb kiadványát.


Jeszenszky Géza magyar történész, egyetemi tanár, politikus, diplomata, a rendszerváltozás egyik koronatanúja, 1990 és 1994 között az Antall-kormány külügyminisztere, majd 1998 és 2002 között Magyarország washingtoni, azt követően 2011 és 2014 között norvégiai és izlandi nagykövete volt.
Október 5-e és 11-e között Erdélyi bemutató körútja során a közismert történész, politikus a ''Kísérlet a trianoni trauma orvoslására '' című, a ''Magyarország szomszédsági politikája a rendszerváltozás éveiben '' témakörben írt könyvét Szovátán is ismertette. A szerző a bemutatott kiadványát, a saját birtokában lévő dokumentumokra, beszédeire, írásaira, feljegyzéseire és emlékeire támaszkodva írta meg.
Stábunk az előadást megelőzően Jeszenszky Gézát kérdezte.
A könyvbemutatón, Varga Sándor unitárius lelkész köszöntötte az érdeklődőket és a szerzőt, őt követően Mester Zoltán, a Bernády Közművelődési Egylet elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Az Egylet elnöke elsősorban a szerző munkásságát ismertette az egybegyűltekkel, majd átadta a szót Jeszenszky Gézának.
A szerző stábunknak elmondta, hogy miért ezt a címet adta könyvnek és kiknek ajánlja elolvasásra.
A szerző elmondta, kötelességének érezte, hogy megörökítse az utókor számára ami a múltban történt. A könyv egy történeti elemzés, valamint egy memoár keverékének a találkozása, tudtuk meg Jeszenszky Gézától.
A kötet számos tanulsággal szolgál a jelen és a jövő magyar külpolitikája számára.

 

Szerkesztő: Bokor Szidónia
Operatőr: Elekes Csaba

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső