II. Sóvidéki Szüreti Tánc Fesztivál

Írta:  Székely László-Tivadar, Urbán Izabella 2016. október 09., vasárnap 00:53

Második alkalommal rendezik meg a Sóvidéki Szüreti Tánc Fesztivált Felsősófalván október 8-án, a település kultúrotthonában. Az ünnepség 13 órakor kezdődik székelykapu avatással, majd folklórműsorral folytatódik. Az idei fesztiválra helyi - és magyarországi néptánccsoportokat hívtak meg a szervezők.


A Felsősófalvi Kodáros Egyesület és az Alapítvány a Magyar Népi Kultúráért szervezésében idén újra sor kerül a Sóvidéki Szüreti Tánc Fesztiválra a felsősófalvi Művelődési Házban. A rendezvényen egy magyarországi néptáncegyüttes és négy sóvidéki néptánccsoport mutatkozik be. Arról, hogy miként jött létre a rendezvény, Nyágrus László, a Felsősófalvi Kodáros Egyesület elnöke mondta el.
Az idei fesztiválon, az ünnepélyes megnyitót követően székelykaput is avatnak, tudtuk meg a Felsősófalvi Kodáros Egyesület elnökétől.
A színes folklór műsor a magyarországi Vadrózsák Néptáncegyüttes fellépésével kezdődik, őket követően színpadra lép a Pálpataki Csezege Néptánccsoport, az Alsósófalvi Gyermekláncfű Néptánccsoport , a Felsősófalvi Gyermek és Súgó hagyományörző csoportok. A fesztiválnak többek közt az is a célja, hogy a résztvevők megismerjék a környékbeli, illetve a magyarországi néptáncosok előadásmódját, népviseletét és táncait. A rendezvény táncházzal ér véget. A szervezők minden táncszereteő érdeklődőt szeretettel várnak úgy az előadásokra, mint a táncházba.

 

Szerkesztő: Székely László-Tivadar, Urbán Izabella
Operatőr: Elekes Csaba

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső