Cseperedő program Szovátán

Írta:  2014. március 31., hétfő 13:55

Március 26-án, szerdán vette kezdetét a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja által indított Cseperedő program.

A bemutató foglalkozásra kéthónapos és hároméves kor közti gyermekeket és azok szüleit várták. A programnak az S. Illyés Lajos Általános Iskolához tartozó 3-as számú óvoda adott helyet.A Cseperedő programban játékos formában történik a mozgás-, egyensúly-, beszéd-, valamint szociális készségek fejlesztése. Továbbá fontos szempont az elhanyagolás megelőzése, a családon belüli izoláció csökkentése, illetve a szülői modell megerősítése.
A foglalkozáson szociális, gyógypedagógiai és pszichológiai tanácsadásra is van lehetőség, valamint különböző csoporttevékenységekre, amelyekben a gyerekek szüleikkel közösen vesznek részt.Szilágyi Zsuzsa szociálpedagógus elmondása szerint, egyelőre azt szeretnék, hogy két csoporttal induljon el a program, ami 20-25 gyereket jelent. Ezeken a foglalkozásokon bárki részt vehet, a szülő anyagi hozzájárulását a tevékenységhez az egy főre eső jövedelem függvényében határozzák meg.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső