Közvita az integrált kezelési tervről

Írta:  2015. máj. 21., csütörtök 14:23


A Nyárád- és Küküllő-mente Natura 2000 Gondnokság a Küküllők és Nyárád-mente térségben levő Natura 2000 területek kezelési tervéről tartott közvitát tegnap, május 19-én. A közvitát Erdőszentgyörgyön, a Rhédey-kastélyban rendezték meg.


A találkozón jelen voltak a Küküllő- és Nyárád-menti önkormányzatok képviselői, Maros megye alprefektusa, civil szervezetek képviselői, valamint a Milvus Természetvédelmi Egyesület, akik több felmérést is végeztek a Natura 2000 területeken. A találkozón bemutatták a felmérések eredményeit és az ezek alapján kidolgozott kezelési tervet.

A közvitán a Küküllők és Nyárád-mente, a Nagy-Küküllő menti molyhos tölgyes, a Kis-Küküllő – Bekecs dombság, valamint a Kis-Küküllő folyó védett és veszélyeztetett fajairól is tájékoztatták a résztvevőket. Szó esett továbbá azokról az intézkedésekről, amelyekkel ezeket a fajokat biztonságban lehetne tartani.

A közvitán a résztvevők többsége megfogalmazott egy-egy javaslatot, illetve kérdést tett fel a bemutatott intézkedésekkel kapcsolatosan. Kovrig Zoltán elmondta, a gyakorlatba ültetéshez szükség van az együttműködésre, a találkozó pedig bizonyította azt, hogy az érintett önkormányzatok és civil szervezetek hajlandóak együttműködni, hiszen a tervek megvalósításához kétoldali kommunikáció szükséges.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső