A Sóvidék Televízió hírei

Hétvégén Forgatag

2017. augusztus 18., péntek 12:27

Holnap, augusztus 18-án kezdődik az 5. Vásárhelyi Forgatag, amely idén még színesebbnek, gazdagabbnak, változatosabbnak ígérkezik. A kilenc nap alatt kiszolgálják a kultúrára éhezőket, koncertek is várják a közönséget, különböző workshoppok lesznek, de még Sportnappal is bővül az idei Forgatag.

Augusztus 18.-a és 27.-e között szervezik meg az 5. Vásárhelyi Forgatagot. Idén egy héttel hamarabb kezdődik a rendezvény, viszont kilenc napos programkínálattal várják a látogatókat, újdonságok is lesznek.

Néptánctalálkozó Gyulakután

2017. augusztus 18., péntek 12:25

Augusztus 12-én első alkalommal szerveztek néptánctalálkozót a Gyulakutai Községi napok keretén belül. A hagyományőrző rendezvényen hét néptánccsoport lépett színpadra.

Tarthatatlan helyzet a szemetesek körül

2017. augusztus 18., péntek 12:24

Szovátán a lakónegyedek szemetesei körül gyakran sok szemét hever a földön, ami valószínűleg a kóbor kutyák vagy a guberálók közreműködésével kerül a földre. Most azonban nem csak ez a probléma, tudomásunk szerint a közüzemek járműve lerobbant, így a szemetet napok óta nem szállították el. A mai napra már olyannyira megteltek a kukák, hogy a lakósok már a szemetes mellé tették azt, amit amúgy beledobtak volt.

Vasárnap a találkozás jegyében

2017. augusztus 18., péntek 12:22

A 40. Korondi Fazekas Vásár második napja az újratalálkozás jegyében telt. Vasárnap tartották a fúvószenekarok tizedik találkozóját, és idén harmadik alkalommal gyűltek össze az önkéntes tűzoltó alakulatok. Mindemellett az ünnepségen Korond község Önkormányzata 10 testvértelepülésének mintegy 60 fős küldöttét fogadta.

Újabb mozgalmas hétvége a fürdőtelepen

2017. augusztus 17., csütörtök 16:09

Már sok nyári hétvégén túl vagyunk, de a szovátai önkormányzatnak és a szovátai Turisztikai Információs Központnak még mindig sikerül változatos és tartalmas programokat összeállítani a helyiek és a turisták számára. Ezúttal sem bánták meg azok, akik esténként a Petőfi parkban töltötték szabadidejüket.

Jubileumi Szárhegyi Napok

2017. augusztus 17., csütörtök 16:05

Gyergyószárhegy Község Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa idén augusztus 11. és 15. között szervezte meg a községi napokat. A 20. alkalommal megtartott falunapokon többek között fellépet a Kavészünet zenekar és a Balkan Fanatik is. Idén visszatértünk a mennyiségről a minőségre – fejtette ki a polgármester.

Kereső