A Sóvidék Televízió hírei

Angol táborba voltak a DK diákjai

2017. június 26., hétfő 11:01

Május 29-e és június 3-a között tizenhetedik alkalommal szervezték meg a testvérvárosi angol nyelvű tábort a magyarországi Velencén. Az eddigi évekhez hasonlóan szovátai diákok is részt vettek a nemzetközi programon.

Már évek óta részt vesznek szovátai diákok a hagyományos testvérvárosi angol táborban. Idén a Domokos Kázmér Gimnázium 30 diákja és 3 pedagógusa töltött el 6 napot Velencén.

Ez a találkozás remek alkalom arra, hogy a diákok barátságot kössenek egymással, miközben fejlesztik angol nyelv-tudásukat. A gyerekek délelőtt angolórákon vettek részt, délután pedig változatos szabadidős programokon ismerkedhettek egymással. A tábor-játékok idén is segítettek abban, hogy a diákok már az első nap feloldódjanak és barátságok alakuljanak ki – tette hozzá a pedagógus. A szervezők minden évben választanak egy központi témát és e köré csoportosítják a tevékenységeket.

Az angol tábor egy úgynevezett jutalom azok számára, akik komolyan veszik a nyelv tanulást. Hasonlóan az eddigi évekhez idén is nagyon jól érezték magukat a gyerekek, a hét végén könnyes szemmel búcsúztak új barátaiktól – számolt be az egyik kísérő tanár.

Nagy kínálat a parajdi piacon

2017. június 26., hétfő 10:56

Sóvidéken több településén szoktak heti vásárokat szervezni. Parajdon minden hét csütörtökén érkeznek ki az árusok a házi termesztésű, készítésű termékeikkel. A tegnap széles kínálat közül választhattak a vásárlók.

Pollen miatt csak hétfőn nyit a Medve-tó strandjaMa június 23-ára hirdették meg a Medve-tó nyitását. A reggeli órákban több turista méltatlankodva vette tudomásul, hogy elhalasztják a strand megnyitását. A vezetőségtől megtudtuk, hogy az elmúlt napok viharos esőzéseinek a következtében sűrű gyertyán fa pollennel telt meg a Medve-tó vize, ezért a turisták érdekeit nézve a kitakarításig elhalasztják a strand megnyitását.

Sorokban várták ma délelőtt a bejáratnál a turisták, hogy bejuthassanak a Medve-tó strandjára. Kiderült, hogy a víz szennyezett lett a szerdai viharok következtében. A munkások már a reggeli órákban azon dolgoztak, hogy a vihar okozta pollen áradattól megszabadítsák a tó tükrét.

Godra Árpád hozzá tette – hétfőre egészen biztosan ki tudjuk takarítani a tó vízét, így ettől kezdve élvezhető lesz majd a Medve-tó strandja.

A Medve-tó nyitásáig a turisták használhatják a Mogyorosi-tó strandját, valamint a fedett uszodánkat – fogalmazott az értékesítési vezető. A két napos csúszás ellenére, azért a bérleteket már meg lehet vásárolni a jegypénztáraknál, amit több turista is kihasznált.

Szabadtéri programok a Petőfi Parkban

2017. június 23., péntek 10:40
  A tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron is szabadtéri kulturális és szórakoztató programoknak ad helyet a fürdőtelep Petőfi Parkja, a szovátai önkormányzatnak köszönhetően. Erre a célra még egy színpadot is vásároltak.

Élet és Tér Atyhában

2017. június 23., péntek 10:37

Június 24-én, szombaton az atyhai Kakasülő Galériában Élet/Tér címmel nyitják meg a negyedik képzőművészeti kiállítást és felavatják az új kiállítótért. A déli 12 órakor kezdődő kiállítást Szücs György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese és Vinczeffy László festőművész nyitja meg. A vendégeket Korond község polgármestere, Katona Mihály köszönti.

Kisérettségi Parajdon

2017. június 23., péntek 10:34
  Ma ért véget a nyolcadik osztályos diákok kisérettségi vizsgája. Hétfőn román nyelv és irodalomból, szerdán matematikából, ma pedig magyar nyelv is irodalomból mérettettek meg a tanulók. Parajdon zökkenőmentesen zajlott az abszolváló, az intézmény igazgatója teljesíthetőnek ítélte meg az kisérettségi tételeit.

Kereső